Project name:

VERTALING NL-ENG VOOR TINKEBELL.

Project description:

Wat: Vertaling brief van Nederlands naar Engels voor kunstenares TINKEBELL., die met haar werk strijdt tegen maatschappelijke blinde vlekken en onrecht.
Wanneer: oktober 2015
TINKEBELL. vertaling brief Nederlands naar Engels

Klik op afbeelding voor de Engelse vertaling
of hier voor de Nederlandse versie.

Bij deze opdracht wil ik graag wat meer kwijt:

Misschien kent u haar wel: kunstenares TINKEBELL. En misschien heeft u ook een mening over haar. Het kan een positieve mening zijn, maar het tegendeel is ook denkbaar. Ik wil u graag wat over haar vertellen. Vanuit mijn eigen ervaring.

TINKEBELL. heeft me al meerdere keren een held genoemd voor onbaatzuchtige diensten die ik haar ten gunste van haar projecten in afgelopen jaren heb verleend. Dat is natuurlijk erg leuk.

Maar ho es; zíj is juist de held.

Ik geloof dat alles wat zij doet heel belangrijk is. Ja, het doet vaak stof opwaaien, want controversieel en extreem… Maar zonder aandacht voor grote problemen, los je die nóóit op. En de problemen die TINKEBELL. aankaart, zijn nou net problemen die wij met z’n allen over het hoofd zien, die we liever níet zien, óf die op conventionele manieren moeilijk onder de aandacht van het grote publiek te brengen zijn.

Ik zie met eigen ogen hoeveel energie en moeite zij zelf steekt in haar werk, en dat – geloof mij maar – is meer dan de meesten van ons. Teveel soms zelfs, voor een mens. En dat doet zij niet voor zichzelf, maar voor onze wereld, die haar soort helden hard nodig heeft.

Oké, aandacht vindt ze volgens mij niet (altijd) vervelend, maar het is zéker niet haar doel. Anders zou ze er toch ook gewoon gezellige, vrolijke, populaire dingen voor kunnen doen??

Ja. Denk daar maar eens over na.

Nou, zo’n enorme held kan af en toe best een goede hulpheld gebruiken.
En dat ben ik met plezier!

Meer lezen over TINKEBELL.? Dat kan hier.

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening.
Maar bouw je mening op uit feiten, niet uit leugens.
(NB: Google heeft geen leugendetector!)