Project name:

WEBSITE UPGRADE VOOR PRIMA-DE-LUX

Project description:

Wat: Website redesign voor Prima-De-Lux, inclusief mega-upgrade WordPress (van 3.1.4 naar 4.3.1) en domeinverhuizing.
Wanneer: september/oktober 2015

Prima-de-Lux website redesign

button-out

 

Update WordPress op tijd!

Een website blijft niet vanzelf up to date. Dat leerde Joost van Prima-de-Lux ‘the hard way’, voor hij bij mij aanklopte. Zijn versie van WordPress was sinds 2011 niet geüpdatet, terwijl het websitebeheer met alle updates sindsdien steeds eenvoudiger geworden is. Updaten is op zich niet moeilijk, zelfs niet voor de leek, maar dat gaat helaas niet op als er één of zelfs meerdere grotere updates voorbij zijn gekomen waar niets mee gedaan is.

Zelf de website beheren

Joost wil, zoals zoveel ondernemers, graag zelf de controle houden en zijn eigen website kunnen beheren. Dat het op maat gemaakte webdesign (theme) en zelfs de hosting server van de website niet compatible waren met de nieuwste versie van WordPress, maakte deze zaak echter te ingewikkeld om zonder specialistische kennis zelf op te lossen.

De aanpak

Wat stond ons te doen? De website backup’en, verhuizen naar een geschikte server, nieuwste WordPress versie installeren, een nieuw webdesign uitzoeken en met de oude backup vullen! En daarnaast heb ik nog wat mooie grafische plaatjes geknutseld om de homepage te verfraaien.

Het resultaat

De eenvoud van de oude website hebben we zoveel mogelijk behouden, maar de functionaliteit is met sprongen verbeterd. Nu is de website meteen ook helemaal responsive! En Joost kan er nu zelf weer alle kanten mee op. Missie geslaagd!